Deel onze website:
twiter_icon in_icon facebook_icon p_icon h_icon

U bevindt zich hier: Home /Behandelingen /Esthetische chirurgie
Facelift of Halslift

Operatie: De huid wordt losgemaakt van de onderliggende structuren, die door de jaren zijn gaan doorzakken (zwaartekracht, vermindering van elasticiteit). Deze structuren worden geheroriënteerd en komen opnieuw op de oorspronkelijke positie te liggen. De huid wordt dan aangepast aan de nieuwe basis. Facelifting is dus niet het aanspannen van wat huid: het is veel meer dan dat. Het verblijf in het ziekenhuis is meestal beperkt tot 1 nacht, wanneer een algemene anesthesie wordt toegediend. Ingrepen onder lokale anesthesie al of niet in combinatie met sedatie (ooglidcorrectie, kleinere correcties) worden via daghospitaal uitgevoerd. Botox en ‘fillers’ zijn uiteraard ambulant en geven weinig of geen ‘down-time’. Resultaat: Het uiteindelijke resultaat is pas na enkele weken te zien. Het verouderingsproces van de huid wordt hierdoor niet gestopt.

Moderne esthetische chirurgie van het gelaat behelst zowel de beenderige als de weke delen diagnostiek. Wil men op efficiënte wijze een rejuvenatie van de uitwendige weke delen (bv. de huid) realiseren, is het vaak aangewezen éérst de structureel onderliggende dysharmonie van de botstructuren te corrigeren. Tijdens het intake gesprek zal de chirurg trachten te begrijpen wat de klachten van de patiënten zijn en in welke mate hieraan kan tegemoet gekomen worden.

 

Neuscorrectie

De neus is een delicaat aspect van de gelaatsesthetiek omdat de neus, tezamen met de ogen, de driehoek vormt die bij een eerste oogcontact tussen mensen de aandacht trekt. Vandaar dat zelfs kleine afwijkingen aan de neus, bijvoorbeeld een hump ter hoogte van de neusrug, als blijvend storend kunnen aangevoeld worden. Er wordt steeds gestreefd naar perfectie, maar uiteraard is de apprecatie de doorslaggevende factor hier naartoe. Een goed en gedetailleerd gesprek voor de ingreep is daarom essentieel voor zowel chirurg als patiënt. Dergelijke correcties zijn vaak dé impuls voor een individu om meer zelfzekerheid te voelen in de sociale omgang. 'Esthetisch' mag géénszins synoniem worden gesteld als luxe of overbodig in dit type delicate chirurgie. In tegenstelling tot oppervlakkige huidafwijkingen laat de neus zich moeilijk camoufleren door make-up en is het chirurgisch resultaat direct waarneembaar.

ln de meeste gevallen is het mogelijk de huidsneden - dus ook het litteken - aan de binnenkant van de neus te leggen. De chirurg kan hierdoor het skelet van de neus, dat uit een kraakbenig gedeelte bestaat, veranderen. Bij correctie van de neuspunt kiezen chirurgen doorgaans voor een "open" benadering. Bij deze benadering is er dan een weinig zichtbaar litteken tussen de neusgaten.

Resultaat: De operatieve correctie van de neus biedt een blijvend resultaat.

 

Ooglidcorrectie

De operatie van de bovenste oogleden en/of de onderste oogleden kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden of in combinatie met een "roesje". In de meeste gevallen gebeurt deze ingreep in daghospitalisatie.

Bij de bovenste oogleden zal de chirurg de overtollige huid verwijderen, gecombineerd met het onderliggende weefsel. Als het nodig is, spant hij de oogspier wat aan.

Bij de onderste oogleden is het meestal een vetuitstulping die aan de basis ligt van de mindere esthetiek. Het is dan ook een combinatie van herverdeling van het vetweefsel en het wegnemen van het overtollige huidweefsel die tot een beter harmonisch en esthetisch resultaat leidt. De littekens komen bij de bovenste oogleden meestal in de plooi van het ooglid, deze zijn dan ook nauwelijks zichtbaar. Bij de onderste oogleden maakt de chirurg de snede direct onder de wimperrand zodat ook dit litteken quasi niet zichtbaar is. In de eerste week na de operatie zijn de oogleden gezwollen. Na ongeveer vijf dagen kunnen de hechtingen verwijderd worden.

 

Oorcorrectie

Afstaande oren is een veel voorkomende afwijking van de oorschelpen, gelukkig kan dit relatief eenvoudig gecorrigeerd worden tijdens een kleine chirurgische ingreep, zowel bij volwassenen als bij kinderen. De operatie kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden, doch meestal wordt geopteerd voor een daghospitalisatie en zal de correctie onder algehele anesthesie plaatsvinden. De chirurg maakt een kleine huidsnede aan de achterkant van het oor (geen zichtbare littekens). Het kraakbenige skelet van het oor wordt vervolgens gecorrigeerd.

Na de operatie plaatsen we een speciaal drukverband over de oren (de zogenaamde "tulband”). Enkele dagen na de operatie wordt het verband verwijderd en dient men tijdelijk een haarband of muts te dragen ter bescherming van de gecorrigeerde oren ('s nachts).

Hoewel de oorschelpen na de operatie wat rood, gezwollen en gevoelig kunnen zijn, is het herstel meestal vlot en probleemloos.

 

Neuromodulatoren - Botox

In 1991 werden botuline toxine (Botox) injecties voor het eerst geïntroduceerd. Botox injecties worden vooral gebruikt om bepaalde gezichtsspieren die frons, kraaienpootjes en andere rimpels veroorzaken te verlammen. De werking is gebaseerd op het ontspannen van de onderliggende gezichtsspieren die verantwoordelijk zijn voor vorming van de rimpels. Het effect van deze behandeling duurt ongeveer 6 maanden. De Botox injecties worden ook gebruikt om bepaalde neklijnen te corrigeren alsook overmatig zweten tegen te gaan.

 

Fillers - Hyaluronzuur

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Hyaluronzuur is een natuurlijke vorm van suiker en is van nature aanwezig in de huid. Het zorgt ervoor dat vocht in de huid als het ware wordt vastgehouden, zodat de huid er jong en glad uit ziet. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af en beginnen fijne rimpeltjes te ontstaan.

Waar worden fillers voor gebruikt?
Hyaluronzuur kan in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien (en soms littekens) of delen van uw gezicht die u liever wat voller had gezien (bijvoorbeeld lippen of wangen) op te vullen. Ook worden ze gebruikt om bepaalde onderdelen van het gelaat te accentueren, zoals de lippen of de jukbeenderen. Het effect duurt gemiddeld 3-9 maanden, afhankelijk van de soort en hoeveelheid hyaluronzuur die wordt gebruikt.

 

Nog vragen?
Contact
 • ANTWERPEN
  ZMACK Antwerpen
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • DEURNE
  ZMACK Durn
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • EDEGEM
  ZMACK Uza
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • BRASSCHAAT
  ZMACK Brasschaat
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • LIER
  ZMACK Lier
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • RUMST
  ZMACK Rumst
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
Nieuws
14-10-2017
Symposium multidisciplinaire schisisbehandeling
01-01-2017
ZMACK trapt mee tegen kanker!
24-05-2016
Succesvol ZMACK-Event
17-04-2015
19 mei 2016: ZMACK-event 2016