Deel onze website:
twiter_icon in_icon facebook_icon p_icon h_icon

U bevindt zich hier: Home /Behandelingen /Dermatochirurgie
Wat is cosmetische dermatochirurgie?

Cosmetische dermatochirurgie is de chirurgie die zich bezig houdt met het verbeteren van de gezondheid, de functie en het uiterlijk van uw aangezichtshuid. Dit gebeurt heden ten dage met technieken die minimaal belastend zijn voor de patiënt.

Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgen kunnen een brede waaier van preventieve en corrigerende technieken toepassen om de huid gezond, levendig en jeugdig ogend te houden.

 

Neuromodulatoren - Botox

In 1991 werden botuline toxine (Botox) injecties voor het eerst geïntroduceerd. Botox injecties worden vooral gebruikt om bepaalde gezichtsspieren die frons, kraaienpootjes en andere rimpels veroorzaken te verlammen. De werking is gebaseerd op het ontspannen van de onderliggende gezichtsspieren die verantwoordelijk zijn voor vorming van de rimpels. Het effect van deze behandeling duurt ongeveer 6 maanden. De Botox injecties worden ook gebruikt om bepaalde neklijnen te corrigeren alsook overmatig zweten tegen te gaan.

 

Fillers - Hyaluronzuur

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Hyaluronzuur is een natuurlijke vorm van suiker en is van nature aanwezig in de huid. Het zorgt ervoor dat vocht in de huid als het ware wordt vastgehouden, zodat de huid er jong en glad uit ziet. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid af en beginnen fijne rimpeltjes te ontstaan.

Waar worden fillers voor gebruikt?
Hyaluronzuur kan in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien (en soms littekens) of delen van uw gezicht die u liever wat voller had gezien (bijvoorbeeld lippen of wangen) op te vullen. Ook worden ze gebruikt om bepaalde onderdelen van het gelaat te accentueren, zoals de lippen of de jukbeenderen. Het effect duurt gemiddeld 3-9 maanden, afhankelijk van de soort en hoeveelheid hyaluronzuur die wordt gebruikt. Bij de Kliniek voor Cosmetische Dermatologie kunt u behandeld worden met verschillende fillers, afhankelijk van de locatie die u wilt laten behandelen en uw wensen.

 

Dermabrasie

Dermabrasie is een resurfacing procedure waarbij de huid mechanisch wordt gladgestreken om een verjongde uitstraling te bereiken. Het wordt gebruikt voor het verwijderen van littekens en tatoeages en het wordt ook gebruikt voor het minimaliseren van ouderdomsvlekken, rimpels en bepaalde gezwellen.

 

Chemische peelings

Chemische peelings kunnen een rol spelen bij de behandeling van rimpels rond de ogen en mond, verkleuring van de huid, ouderdomsvlekken, doffe huid textuur en milde acne littekens. De procedure omvat het aanbrengen van een speciale chemische oplossing om de oude, verkleurde en onregelmatige buitenste huidlagen te verwijderen. Een frisser ogende huid wordt dan gegenereerd, die meestal gladder, minder gerimpeld en gelijkmatiger is van kleur.

 

Liposuctie

Operatie: Liposculptuur is een moderne verbetering van de oorspronkelijke liposuctie techniek. De chirurg spuit een grote hoeveelheid serum in het te behandelen vet. Hierdoor treedt plaatselijke verdoving op. Bovendien gaat het bloeding tegen. De chirurg kan daardoor veel fijnere zuignaalden gebruiken en hij kan het vet verwijderen onder lage druk. Resultaat: Blauwe plekken verdwijnen uiterlijk binnen twee weken. De kans op onregelmatigheden is aanzienlijk kleiner dan bij de oude liposuctie. De chirurg kan effectiever te werk gaan, omdat hij zonder onnodige risico's een grotere hoeveelheid vet gelijkmatig kan verwijderen

 

Ouderdomsvlekken en moedervlek correctie

De laatste jaren heeft er een hele evolutie plaats gevonden. Laser behandeling en chemische peelings zijn nu de key stone in de behandeling van ouderdoms- en moedervlekken. Vaak is de scalpel (het chirurgisch mes) niet meer nodig in de behandeling.

 

Huidkanker

Huidkanker is in onze regio een toenemend fenomeen. Het is dan ook belangrijk om het vroegtijdig opsporen van de ziekte te benadrukken. De behandeling van de ziekte beslaat een brede waaier van behandelingsmogelijkheden: van een simpele biopsie tot een micrografische Mohs chirurgie, van een preventieve laserbehandeling bij pre-carcinogene letsels tot de excisie van kwaadaardige letsels met de bijhorende reconstructie.

 

Litteken verbetering

Als gevolg van acne, een huidziekte zoals waterpokken, striae of trauma aan de huid, zijn er verschillende therapeutische en cosmetische dermatologische technieken om de zichtbaarheid van littekens te minimaliseren. High-tech lasers, dermabrasie , chemische peelings of reconstructieve flapchirurgie zijn enkele van de meest voorkomende behandelingen.

 

Nog vragen?
Contact
 • ANTWERPEN
  ZMACK Antwerpen
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • DEURNE
  ZMACK Durn
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • EDEGEM
  ZMACK Uza
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • BRASSCHAAT
  ZMACK Brasschaat
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • LIER
  ZMACK Lier
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
 • RUMST
  ZMACK Rumst
  dubbelklik op het kaartje voor een vergrote weergave
  Uw adres*
Nieuws
14-10-2017
Symposium multidisciplinaire schisisbehandeling
01-01-2017
ZMACK trapt mee tegen kanker!
24-05-2016
Succesvol ZMACK-Event
17-04-2015
19 mei 2016: ZMACK-event 2016