logo

Opleiding en ervaring

Herman Junior Vercruysse studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen (promotie 2007), waarna hij de opleiding Algemene Chirurgie aanvatte met het oog zich verder te bekwamen in de Plastische en Reconstructieve Chirurgie. Na 1,5 jaar werd hij door Nasser Nadjmi overtuigd om zich uitsluitend toe te leggen op de aangezichtschirurgie en de opleiding tot Mond-, Kaak en Aangezichtschirurg aan te vatten, na het behalen van zijn diploma tandheelkunde aan de Université Libre de Bruxelles (ULB).

 

Hij startte zijn opleiding in het Sint-Pieter Ziekenhuis in Brussel onder de vleugels van Professor Isabelle Loeb. Nadien werd hij senior resident in het European Face Centre (UZ Jette) onder Prof. Maurice Mommaerts en in de ziekenhuizen van de ZMACK associatie onder Prof. Nasser Nadjmi.

 

Vanwege zijn passie voor de craniofaciale chirurgie, en in het bijzonder de aangeboren aangezichtsafwijkingen en oorreconstructies, trok hij na het beëindigen van zijn opleiding gedurende 3 jaar naar de grootste pediatrische centra in Europa en Indië. Hij fungeerde als rechterhand van Prof. Eloy Garcia in het Sant Joan de Deu kinderziekenhuis in Barcelona gedurende 1 jaar. Nadien kreeg bij de unieke kans om gedurende 1,5 jaar te fungeren als craniofacial fellow in het Great Ormond Street kinderziekenhuis in Londen onder de vleugels van Prof. David Dunaway, Mr. Owase Jeelani en Mr. Neil Bulstrode. Met deze bagage trok hij gedurende 2 maanden naar het GSR Insitute of Craniofacial & Facial Plastic Surgery in Hyderabad (Indië) om er intens samen te werken met Prof. Gosla S. Reddy, de begeesterde stichter van dit instituut dat jaarlijks 1500 kinderen met aangeboren aangezichtsafwijkingen behandelt. Nadien keerde hij terug naar het Sant Joan de Deu kinderziekenhuis in Barcelona om er samen met zijn collega Prof. Josep Rubio-Palau de complexe middengezichtsosteotomieën uit te voeren. Tot op heden blijft hij aan het Sant Joan de Deu kinderziekenhuis verbonden als buitenlands consultent, en aan de University College of London als PhD student. Zijn doctoraat heeft als onderwerp : Minimal Invasive surgical techniques in Craniofacial Surgery.

 

Sinds midden 2017 trad hij toe tot de ZMACK associatie in Antwerpen. In het Universitair Ziekenhuis maakt hij deel uit van het craniofaciaal team voor de behandeling van aangeboren aangezichtsafwijkingen en neemt hij de oorreconstructies bij microtia patiënten voor zijn rekening. Verder heeft hij een uitgesproken interesse voor orthognatische chirurgie, dat hij zowel in het AZ Monica, het UZA als het KLINA uitvoert. Ook kaakgewrichtschirurgie en esthetische aangezichtschirurgie behoren tot zijn expertise domein.

Bijzondere bekwaamheid

Craniofaciale chirurgie voor aangeboren aangezichtsafwijkingen

Orthognatische chirurgie

Esthetische aangezichtschirurgie

 

European Board Certified

Maak een afspraak

  • AZ Monica campus Antwerpen
  • Harmoniestraat 68, 2018 Antwerpen
  • +32 3 240 26 11
  • AZ KLINA Brasschaat
  • Augustijnslei 100, 2930 Brasschaat
  • +32 3 650 50 96
  • Universitair Ziekenhuis Antwerpen
  • Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem
  • +32 3 821 34 47

Kalender raadplegen

MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG
VM AZ Monica campus Antwerpen AZ KLINA Brasschaat AZ Monica campus Antwerpen Universitair Ziekenhuis Antwerpen Universitair Ziekenhuis Antwerpen AZ Monica campus Antwerpen AZ KLINA Brasschaat
NM AZ Monica campus Antwerpen AZ KLINA Brasschaat AZ Monica campus Antwerpen Universitair Ziekenhuis Antwerpen Universitair Ziekenhuis Antwerpen AZ Monica campus Antwerpen AZ KLINA Brasschaat
EXTRA
logo

AZ Monica campus Antwerpen

Harmoniestraat 68
2018 Antwerpen

Tel. 03 240 26 11

www.azmonica.be info@zmack.be PLAN UW ROUTE
logo

AZ Monica campus Deurne

Florent Pauwelslei 1
2100 Deurne

Tel. 03 320 58 18

www.azmonica.be info@zmack.be PLAN UW ROUTE
logo

Universitair Ziekenhuis Antwerpen

Wilrijkstraat 10
2650 Edegem

Tel. 03 821 34 47

www.uza.be info@zmack.be PLAN UW ROUTE
logo

AZ KLINA Brasschaat

Augustijnslei 100
2930 Brasschaat

Tel. 03 650 50 96

www.azklina.be info@zmack.be PLAN UW ROUTE
logo

Heilig Hart Ziekenhuis Lier

Mechelsesteenweg 24
2500 Lier

Tel. 03 491 27 36

www.hhzhlier.be info@zmack.be PLAN UW ROUTE
logo

AZ Rivierenland Rumst

's Herenbaan 172
2840 Rumst

Tel. 03 880 91 93

www.azrivierenland.be info@zmack.be PLAN UW ROUTE